RUNDA UPP FÖRENKLAR FÖR HANDLARE ATT ARBETA MED VÄLGÖRENHET

Runda Upp är en stiftelse som förenklar för givare att donera till hjälporganisationer, genom att runda upp valfri summa vid köp i anslutna butiker.

Runda upp-LoggaFin

För dig som är handlare

Runda Upp

STÄRK DITT VARUMÄRKE

Visa ditt engagemang med Runda Upp! Stärk ditt varumärke och låt dina kunder engagera sig tillsammans med dig.

ENGAGERA DIN PERSONAL

Låt din personal få vara vardagshjältar! Personalen uppskattar att de får vara aktiva och visa ert engagemang mot kunderna.

ENKELT ATT ANVÄNDA

Bidraget betalas kontant/med kort och visas direkt på kvittot. Inga nya installationer i kassasystemet. Inga sparbössor.

SÅ ENKELT ÄR DET ATT ANVÄNDA RUNDA UPP

ETT AVTAL, EN KOD OCH EN HJÄLPORGANISATION

Det är enkelt att komma igång med Runda Upp! Först skriver vi ett licensavtal som ger dig som handlare rätt att använda varumärket. Sedan läggs en kod in i kassasystemet där det avrundade beloppet registreras. Pengarna går in på ett särskilt konto och förs sedan över till den utvalda hjälporganisationen. Våra erfarenheter visar dessutom att butikspersonalen ofta blir motiverade av att arbeta med Runda Upp. Det ger dem nya möjligheter att skapa kundrelationer, och de får känna att de bidrar till att skapa nytta för mottagarna av Runda Upp-bidragen. De blir helt enkelt lite hjältar i vardagen. Mer information och intresseanmälan

VEM ÄR EN HANDLARE?

Alla som har ett tillverkar deklarerat kassaregister med certifierad kontrollenhet (enligt Skatteverket) är en handlare, enligt oss. Som till exempel klädbutiker, butikskedjor, frisörer, kaféer, skomakare, gym- och fitnesscenter, spaanläggningar och florister. Listan kan göras lång, och du kan ansluta dig oavsett om du har en enskild butik eller är en kedja.

VAD KOSTAR DET?

För handlare kostar det 500 kronor per butik och år att vara ansluten. Läs gärna vårt modellavtal som beskriver åtagandet. För hjälporganisationer kostar det ingenting.
Runda upp-betalning

SÅHÄR GÖR DU FÖR ATT ANSLUTA DIG

1. Intresseanmälan
Använd formuläret här för att skicka en intresseanmälan till oss

2. Avtal och material
När vi har skrivit ett licensavtal får du allt material du behöver av oss

3. Kassakod
När du bestämt hjälporganisatioon, läggs en kod i ditt kassasystem där Runda Upp beloppen registreras. Sedan är du igång

Han som önskar säkerställa lyckan för andra, har redan säkerställt sin egen.

ATT VÄLJA HJÄLPORGANISATION

VILKA HJÄLPORGANISATIONER KAN DU VÄLJA?

För oss på Runda Upp är det viktigt att samarbeta med seriösa hjälporganisationer. Många av dem är 90-kontrollerade, det vill säga att de är beviljade och övervakade av Svensk Insamlingskontroll. De har ett postgironummer som börjar med siffrorna 90. Även FRII, Frivilligorganisationernas Insamlingsråd, samlar 90-kontrollerade organisationer.
Med det sagt, arbetar vi även med organisationer som inte har ett 90-konto och som gör ett seriöst välgörenhetsarbete över hela världen. Du ska känna dig trygg i att din insats, både som handlare och som givare, går till de ändamål du valt.

VILKET ÄNDAMÅL VILL DU STÖTTA?

Ibland är det glasklart vad ditt företag vill stötta för ändamål, ibland är det svårare att veta. Fundera över vad som kan stötta ditt företags värdegrund och den målgrupp du har, så är du en bit på väg. När ändamålet ligger nära det din målgrupp och din verksamhet står för blir det oftast bäst resultat. Vi agerar gärna bollplank i valet av hjälporganisation. Ett annat hett tips är att kontakta Charity Rating, som är en opartisk organisation som granskar och arbetar med utveckling av den ideella sektorn. Charity Rating samlar information om hundratals ideella organisationer och deras arbete, så att du lättare kan jämföra och välja den aktör som förvaltar ditt bidrag bäst.

VÄLKOMMEN ATT GÖRA INTRESSEANMÄLAN

ANSLUT DIG TILL RUNDA UPP OCH GÖR EN VIKTIG INSATS

ETT KLICK SOM GÖR SKILLNAD

Det är enkelt att komma igång med Runda Upp! Fyll i formuläret nedan och klicka på skicka så kontaktar vi dig för att skriva avtal.

När avtalet är underskrivet skickar vi material till dig och hjälper dig att lägga in en kod i ditt kassasystem. Du väljer ut en hjälporganisation som du vill stötta med Runda Upp. Sedan är du med och bidrar till att världen blir en lite bättre plats. Börja med formuläret.

Här kan du nå oss

RundaUpp-PilUpp